Blogs

ImageMagick trükkök tömeges műveletekhez


Az ImageMagick egy nagyszerű eszköz, ha képekkel akarunk különböző automatizált műveleteket végezni. És ehhez rengeteg eszközt nyújt.


!!!WEBDESIGN AKCIÓ!!! Vérpistike Csomag


Most akadtam erre az érdekes hirdetésre:


Böngésző független eseménykezelés keretrendszer nélkül 2


Legutóbbi bejegyzésem óta gondolkodtam, hogy hogyan lehetne még szebben, ugyanakkor nem túl nagy méretben megoldani a böngésző független eseménykezelést. Továbbra is a minimalitás a cél, de most bekerült az esemény eltávolítása is. És mindezt sikerült elérnem egy kicsi függvénytárban, ami YUI Compressor-ral minify-olva mindössze 1Kb.


budapest.js: A Node.js bemutatása egy blog motoron keresztül


A januári budapest.js előadásom anyaga megtekinthető, valamint az abból készült videó is immár felkerült. Az előadás közben bemutatott alkalmazásokat is le lehet tölteni.


Zombie.js: insanely fast, full-stack, headless testing in Node.js


Poetro: Zombie.js: insanely fast, full-stack, headless #testing in #nodejs - a dream come true(?) - [Twitter - Poetro]

Ez egy érdekes próbálkozás. Több ismert és használt eszközt gyúr egy teljesen új eszközbe. Még akár működőképes is lehet.


Számok más karakterkészlettel


A Counting with an Arbitrary Character Set című blogbejegyzés után gondoltam csinálok egy saját kis függvényt, ami egy számot egy tetszőleges 1 - 16-ig terjedő számrendszerbe konvertálja, miközben átalakítja a használta karaktereket egy másik készletre a hagyományosan használt 0, 1, 2... E, F helyett.


Node.js + Express.js trükk segédfüggvények template-ben való használatára


Express.js alatt van lehetőség globálisan elérhető változók hozzáadására. Például a következővel elérhetővé tehetjük a basepath -t.


Frissült a poetro.hu Drupal 6-ra


Most, hogy már küszöbön a Drupal 7, frissítettem a poetro.hu oldalt is végre Drupal 6-ra. Tudom ezt a lépést már régen meg kellett volna tenni, de csak most jutottam el ideáig. A smink lecserélésén kívül semmi komolyabb változás nem történt, és előre láthatólag nem is fog semmi változni a közel jövőben.

Weboldal "AJAX"-osítása egyszerűen 2


Tovább gondolkodtam a Weboldal “AJAX”-osítása egyszerűen bejegyzéssel kapcsolatban, és rájöttem, hogy maradt pár hiányosság, amit nem kezeltem le. Az egyik ilyen az, hogy mi van akkor ha a linkek nem a gyökértől indulnak, a másik pedig az, hogy mi van, ha <base> elemet használnak az oldalon. Most ezeket is megoldom, és szerintem egy eléggé szép, ugyanakkor majd minden problémára kiterjedő megoldást találtam.


Weboldal "AJAX"-osítása egyszerűen


Tegyük fel, hogy van egy nagyszerű, működő oldalunk, de szeretnénk egyszerűen, minimális energia befektetéssel AJAX képessé tenni. Ez alatt azt értem, hogy a tartalmak az oldal újratöltése nélkül töltődnek be. Ehhez semmit nem kell módosítani az oldalon, csak egy kevés JavaScript hozzáadása szükséges.