Ugrás a tartalomra

blog

ImageMagick trükkök tömeges műveletekhez

Címkék:

Az ImageMagick egy nagyszerű eszköz, ha képekkel akarunk különböző automatizált műveleteket végezni. És ehhez rengeteg eszközt nyújt.

!!!WEBDESIGN AKCIÓ!!! Vérpistike Csomag

Címkék:

Most akadtam erre az érdekes hirdetésre:

Idézet:

!!!WEBDESIGN AKCIÓ!!! Vérpistike Csomag *

Fiatal és lelkes webdizÁner projekt alakú megbízást keres webdizájn területén! Távmunka is szóba jön!!!

Ismereteim: Gimp, fotósop meg ilyenek

Webdizájn (1): 15000 Ft
Lógó: gyári darab kölcsönözhető, vagy 8000 Ft
Szórólap: 5000 Ft

Böngésző független eseménykezelés keretrendszer nélkül 2

Címkék:

Legutóbbi bejegyzésem óta gondolkodtam, hogy hogyan lehetne még szebben, ugyanakkor nem túl nagy méretben megoldani a böngésző független eseménykezelést. Továbbra is a minimalitás a cél, de most bekerült az esemény eltávolítása is.

budapest.js: A Node.js bemutatása egy blog motoron keresztül

Címkék:

A januári budapest.js előadásom anyaga megtekinthető, valamint az abból készült videó is immár felkerült. Az előadás közben bemutatott alkalmazásokat is le lehet tölteni.

Zombie.js: insanely fast, full-stack, headless testing in Node.js

Címkék:

Poetro: Zombie.js: insanely fast, full-stack, headless #testing in #nodejs - a dream come true(?) - [Twitter - Poetro]
Ez egy érdekes próbálkozás. Több ismert és használt eszközt gyúr egy teljesen új eszközbe. Még akár működőképes is lehet.

Számok más karakterkészlettel

Címkék:

A Counting with an Arbitrary Character Set című blogbejegyzés után gondoltam csinálok egy saját kis függvényt, ami egy számot egy tetszőleges 1 - 16-ig terjedő számrendszerbe konvertálja, miközben átalakítja a használta karaktereket egy másik készletre a hagyományosan használt 0, 1, 2... E, F helyett.

Node.js + Express.js trükk segédfüggvények template-ben való használatára

Címkék:

Express.js alatt van lehetőség globálisan elérhető változók hozzáadására. Például a következővel elérhetővé tehetjük a basepath-t.

app.dynamicHelpers({
  basepath: function() {
    return this.set('home');
  }
});

Frissült a poetro.hu Drupal 6-ra

Címkék:

Most, hogy már küszöbön a Drupal 7, frissítettem a poetro.hu oldalt is végre Drupal 6-ra. Tudom ezt a lépést már régen meg kellett volna tenni, de csak most jutottam el ideáig.

Weboldal "AJAX"-osítása egyszerűen 2

Címkék:

Tovább gondolkodtam a Weboldal "AJAX"-osítása egyszerűen bejegyzéssel kapcsolatban, és rájöttem, hogy maradt pár hiányosság, amit nem kezeltem le. Az egyik ilyen az, hogy mi van akkor ha a linkek nem a gyökértől indulnak, a másik pedig az, hogy mi van, ha <base> elemet használnak az oldalon. Most ezeket is megoldom, és szerintem egy eléggé szép, ugyanakkor majd minden problémára kiterjedő megoldást találtam.

Weboldal "AJAX"-osítása egyszerűen

Címkék:

Tegyük fel, hogy van egy nagyszerű, működő oldalunk, de szeretnénk egyszerűen, minimális energia befektetéssel AJAX képessé tenni. Ez alatt azt értem, hogy a tartalmak az oldal újratöltése nélkül töltődnek be. Ehhez semmit nem kell módosítani az oldalon, csak egy kevés JavaScript hozzáadása szükséges.

Tartalom átvétel