Ugrás a tartalomra

Star Wars modulfejlesztés 3

Címkék:

Ismételten fejlesztések történtek a modulegyüttesen az előző állapothoz képest. A leglényegesebb változás hogy bekerült egy újabb mező, méghozzá egy kép, a starship modulba. A kép berakását az image modul megfelelő függvényeinek felhasználásával értem el főképp. Azért ezt a változatot választottam, mert már elég sok függvény meg van benne írva, és ezek felhasználása kényelmesebb a Drupal beépített képfeldolgozása helyett.

A blog további elemei:

A legfontosabb ezek közül, hogy az image modulban benne van a feltöltéshez, frissítéshez és megjelenítéshez minden eszköz, míg az API-ban csak rengeteg függvényhívással illetve adatbázis manipulálásával lehetne a kívánt feladatokat végrehajtani, addig az image modul mindezt készen nyújtja. A modul képes az image modul detektálására (module_exist), és ennek megfelelően meg is jeleníti a képhez kapcsolódó elemeket.
Azért az image modul beépítése nem volt teljesen magától értetődő, és időnként kerülő utakat kellett járnom. Az egyik ilyen kerülőút a felviteli form-ba való berakás volt, ugyanis az image_form több elemet pakol be a formba, mint kellene. Ezt megoldandó az kép felvitelének formját saját megoldással oldottam meg a _starship_image_form függvényben. Ezen kívül szükség volt ellenőrzést is beépíteni (starship_validate képében) ami a kép feltöltésének ellenőrzését is elvégzi. A felvitelhet kapcsolódóan az insert, update, delete és load függvényeket is módosítani kellett, de ezekben mind az image.module megfelelő függvényét hívom meg.
A megjelenítő részt jórészt újra kellett írni, és új szolgáltatásokat kellett beépíteni. Ennek megfelelően az image_display függvényt átírva beépítettem a modulba pár extra paraméterrel kiegészítve. A képnek teljes oldalon való megjelenítéséhez egy újabb oldalmegjelenítőt építettem be(starship_image_view), mind a menu, mind a page függvényeket kiegészítve.

CsatolmányMéret
starwars_module_cvs_2005_05_27.tar.gz6.5 kB

Image modul frissülés

Mivel gondolom mások is észrevették, frissült az image modul, ezért valószínű frissítenem kell a starwars modulegyüttesemet is. Ennek hamarosan utánanézek. Mindenesetre a jelenlegi változat az image modul 1.146.2.4 2005/05/10 14:35:09 változatával működik együtt. A jelenleg elérhető legfrisebb változat pedig a 1.146.2.6 2005/05/28 03:42:00. Amint elkészül a modulom átalakított változata (ha egyáltalán szükséges az átalakítás), jelentkezni fogok egy újabb változattal, amivel az ehhez hasonló gikszerek elkerülhetőek lesznek.
--
Poetro

Darth Vaeder?

Darth Vaedar is bele van integrálva a modulba? Mert akkor már töltöm is le ;) CVS-en keresztül automatikusan frissíthető ügye? Bocsi csak
még kezdőcske vagyok a Linuxban.

Colonel65