Újra itt

Végre újra műküdik a poetro.hu, és kisebb ráncfelvarráson esett át, ugyanis frissült az oldal Drupal 4.6-ról 4.7.x-re. Innentől kezdve semmi se állíthat meg az 5.x-re frissítéstől. Egyenlőre minden maradt a régiben, majd ha több időm lesz, akkor foglalkozok vele, esetleg összedobok egy új sminket, hogy tényleg legyen valami változás.

Ami tényleg nagy szám az egészben, hogy kb. fél év kihagyás után újra működik az oldal, ami azért elmond arról valamit, mennyi időm is van / volt vele foglalkozni. Ami ugyanis összehányta az oldalt, az a PHP frissülése 5.x-re, ami már sok volt a 4.6-osnak. Nade itt a régi-új 4.7, ami végre működik, és az adatbázis bizbaszokat is úgy tűnik sikerült megoldani. Remélem már minden ékezetes karakter a helyén van, nem mondom nem kis szenvedés volt eddig eljutni.

A másik dolog, amiben remélek egy kis előremozdulást, az a SPAM-ek legyilkolása, mert már kezdett a mindenem tele lenni a sokféle spam tartalommal, amit a robotok idehánytak nekem. Gondolom ebbe belejátszik az is hogy a 4.6-ban a form ellenőrzés, hogy is mondjam… nem volt tökéletes, és olyanok, és olyan módon is tudtak tartalmat beküldeni, ahogy egyébként nem lenne szabad. Remélem ezen túl vagyunk, és egy új, szebb évet kezdhetünk az oldalamon, mint amilyen eddig volt.

Ha már itt tartunk, akkor időnként mostmár tényleg megpróbálok valamiket összehordani itt, hogy legyen is értelme az oldalnak, és főleg a blog szekciónak, ha már van, akkor egy kicsit ki is használom. Remélem hamarosan újra jelentkezek itt.

comments powered by Disqus