Star Wars modulfejlesztés 2

Finomításokat eszközöltem a modulon. Ez jórészt abban áll, hogy finomítottam a függvényeket, és egyre jobban kezdem kihasználni a Drupal beépített API-ját.

A blog további elemei:

Az egyik legnagyobb újdonság, hogy létrehoztam a Star Wars-os moduloknak egy modulneve_starwars függvényt. Ezáltal minden telepített modulról, ami tartalmazza a függvényt a module_implements(‘starwars’) segítségével megtudom, melyek a tartalomtípusok, és a megjelenítés során ezt ki tudom használni. Ezek után már csak egy foreach paranccsal végig kell mennem az implementálók során, és végrehajthatom azok megfelelő függvényeit a module_invoke segítségével.

A másik kiegészítés, amit tettem, hogy a léptékek (scales) elérését a starwars modulba tettem, ezáltal minden modulban elérhetővé téve, nem kell a függvényeket minden azt használó modulba megírni.

A következő szívfájdalmam a képek beleintegrálása a modulba. Ennek mikéntjén még mindig töprengek. Használhatnám az image modul függvényeit, vagy az API file.inc és image.inc által definiált függvényeket. Előbbi haszna az lenne, hogy nem kell megírni újra a függvényeket, csak azt nem tudom még, hogy miként lehet szépen és jól használhatóan beintegrálni azokat, hátrányként viszont fellép, hogy függőség alakul ki a modullal kapcsolatban. Ha az utóbbi mellett döntök, akkor sajna meg kell írni újra a függvényeket, de a kód függetlenné válna a modultól. Egyenlőre az image modul felhasználásával fogok majd kísérletezni, de csak azután, hogy visszatérek.

Ugyanis, bejelentem: esküvőm lesz a hétvégén ;-)!

Szóval most egy ideig nem leszek itt, de a nászút után visszatérek, úgyhogy reszkessen mindenki. Lehet, hogy majd képeket is töltök fel, és csinálok valami galériát is, ha már úgyis felraktam ezt a fránya image modult :).

comments powered by Disqus