Ugrás a tartalomra

javascript

Objektum orientált szkript nyelv, elsődlegesen böngészőkben találkozunk vele, de más beépített rendszerben és környezetben, valamit szerver oldalon is találkozhatunk vele.

Böngésző független eseménykezelés keretrendszer nélkül 2

Címkék:

Legutóbbi bejegyzésem óta gondolkodtam, hogy hogyan lehetne még szebben, ugyanakkor nem túl nagy méretben megoldani a böngésző független eseménykezelést. Továbbra is a minimalitás a cél, de most bekerült az esemény eltávolítása is.

budapest.js: A Node.js bemutatása egy blog motoron keresztül

Címkék:

A januári budapest.js előadásom anyaga megtekinthető, valamint az abból készült videó is immár felkerült. Az előadás közben bemutatott alkalmazásokat is le lehet tölteni.

Zombie.js: insanely fast, full-stack, headless testing in Node.js

Címkék:

Poetro: Zombie.js: insanely fast, full-stack, headless #testing in #nodejs - a dream come true(?) - [Twitter - Poetro]
Ez egy érdekes próbálkozás. Több ismert és használt eszközt gyúr egy teljesen új eszközbe. Még akár működőképes is lehet.

Számok más karakterkészlettel

Címkék:

A Counting with an Arbitrary Character Set című blogbejegyzés után gondoltam csinálok egy saját kis függvényt, ami egy számot egy tetszőleges 1 - 16-ig terjedő számrendszerbe konvertálja, miközben átalakítja a használta karaktereket egy másik készletre a hagyományosan használt 0, 1, 2... E, F helyett.

Node.js + Express.js trükk segédfüggvények template-ben való használatára

Címkék:

Express.js alatt van lehetőség globálisan elérhető változók hozzáadására. Például a következővel elérhetővé tehetjük a basepath-t.

app.dynamicHelpers({
  basepath: function() {
    return this.set('home');
  }
});

Weboldal "AJAX"-osítása egyszerűen 2

Címkék:

Tovább gondolkodtam a Weboldal "AJAX"-osítása egyszerűen bejegyzéssel kapcsolatban, és rájöttem, hogy maradt pár hiányosság, amit nem kezeltem le. Az egyik ilyen az, hogy mi van akkor ha a linkek nem a gyökértől indulnak, a másik pedig az, hogy mi van, ha <base> elemet használnak az oldalon. Most ezeket is megoldom, és szerintem egy eléggé szép, ugyanakkor majd minden problémára kiterjedő megoldást találtam.

Weboldal "AJAX"-osítása egyszerűen

Címkék:

Tegyük fel, hogy van egy nagyszerű, működő oldalunk, de szeretnénk egyszerűen, minimális energia befektetéssel AJAX képessé tenni. Ez alatt azt értem, hogy a tartalmak az oldal újratöltése nélkül töltődnek be. Ehhez semmit nem kell módosítani az oldalon, csak egy kevés JavaScript hozzáadása szükséges.

areaOffset jQuery plugin

Címkék:

A Weblaboron felmerült probléma alapján írtam egy jQuery kiegészítőt. Lekérdezi az <area> elem a <map> elemben levő eltolódását.

Egyszerű Syntax Highlighter Drupal 5 alatt

Címkék:

Most már egy ideje működik egy új kód színező a poetro.hu alatt, ez pedig a SyntaxHighlighter JavaScript kódra épül, amit az oldalba integráltam. Ez a kód színező elég sok mindent tud, ugyanakkor pár dologgal nem értek egyet abban, ami az eredeti kódban van, ezért pár dolog máshogy működik.

Hogyan cseréljünk le egy password mezőt text mezőre

Címkék:

A Űrlap mező helykitöltő jQuery kiegészítő bejegyzés kapcsán merült fel, hogyan lehetne lecserélni a password mezőt egy text mezőre., Így az inputPlaceholder plugin az is ki tudná írni a „password” mezőbe, hogy „jelszó” nem csak „******” szerepelne a mezőben.

Tartalom átvétel